Top

La flota de cotxes de Nova York ha incorporat el blau elèctric entre els seus vehicles. Són 50 nous Tesla elèctrics model Y que no tenen res a veure amb els icònics taxis grocs i verds que són tan populars a la ciutat. Aquests cotxes són d’un empresa anomenada Revel que ja té un servei de motos elèctriques en funcionament a la ciutat. A través d’una aplicació, localitzes una moto disponible que pots aparcar on vulguis, sense donar més explicacions.

Aquest estiu s’ha posat en marxa el servei carsharing de cotxes similar a les motos però aquests venen amb el seu propi conductor. De moment, només els podràs agafar per sota del carrer 42 de Manhattan, tant de recollida com de destinació, així que estan pensats per recorreguts curts. Els cotxes tenen una cabina pel conductor i tenen espai extra per les cames pels passatgers que també poden regular la temperatura i la música.

Per arribar a aquí hi ha hagut un estira i arronsa amb l’ajuntament que, finalment, ha donat llum verda. Revel tindrà contractats tots els conductors, a diferència de moltes empreses VTC, i obrirà punts de càrrega arreu de la ciutat que estaran oberts a tots els usuaris.

Així que, ja ho saps, potser, en el teu proper viatge, en comptes del clàssic taxi groc pots agafar el blau!

La flota de "taxis" blaus de Revel

Companyies de taxi

  • Yellow taxi: els clàssics taxis grocs que pots agafar a tot arreu alçant el braç.
  • Green taxi: el mateix que els grocs però de color verd estrident i els trobaràs, sobretot, fora de Manhattan.
  • For-Hire car: servei de cotxe de companyies que has de trucar per concretar punt de recollida, destinació i preu del trajecte.
  • Uber: un dels serveis VTC més populars que funciona amb aplicació i requereix dades de mòbil.
  • Lyft: l’altra gran VTC de Nova York i amb estructura i preus molt semblants a Uber.