Top

La flota de cotxes de Nova York ha incorporat el blau estrident entre els seus vehicles. Són 50 nous Tesla elèctrics model Y que no tenen res a veure amb els icònics taxis grocs o verds que són tan populars a la ciutat. Aquests cotxes són d’un empresa anomenada Revel que ja té un servei de motos elèctriques en funcionament a la ciutat. A través de la seva app, localitzes una moto disponible que pots aparcar on vulguis, sense donar més explicacions.

A l’estiu es va posar en marxa, en fase de proves, el servei carsharing de cotxes similar a les motos però aquests venen amb el seu propi conductor. Els cotxes tenen una cabina pel conductor i tenen espai extra per les cames pels passatgers que també poden regular la temperatura i la música. De moment, només es poden agafar per sota del carrer 72 de Manhattan, tant de recollida com de destinació, i també et poden portar als dos aeroports de Nova York, LaGuardia i JFK.

Com que estan en fase de proves, ara com ara, no pots agafar-los lliurement com sí pots fer amb Uber o Lyft. De fet, a l’app només hi ha l’opció de posar-te a la llista d’espera i confiar que, molt aviat, podrem utilitzar-los en els nostres recorreguts curts per la ciutat.

Per arribar a veure aquesta flota de taxis blaus pels carrers de Manhattan hi ha hagut un estira i arronsa amb l’ajuntament que, finalment, ha donat llum verda. Revel tindrà contractats tots els conductors, a diferència de moltes empreses VTC, i obrirà punts de càrrega arreu de la ciutat que estaran oberts a tots els usuaris.

Així que, ja ho saps, potser, molt aviat, en comptes del clàssic taxi groc podràs agafar el blau!

La flota de "taxis" blaus de Revel

Companyies de taxi

  • Yellow taxi: els clàssics taxis grocs que pots agafar a tot arreu alçant el braç.
  • Green taxi: el mateix que els grocs però de color verd estrident i els trobaràs, sobretot, fora de Manhattan.
  • For-Hire car: servei de cotxe de companyies que has de trucar per concretar punt de recollida, destinació i preu del trajecte.
  • Uber: un dels serveis VTC més populars que funciona amb aplicació i requereix dades de mòbil.
  • Lyft: l’altra gran VTC de Nova York i amb estructura i preus molt semblants a Uber.