Top

The Bronx

El Bronx és el districte de Nova York més castigat pels prejudicis. Tot i la seva mala fama i haver-se convertit en un acudit de la cultura popular, es tracta d’un districte amb molta vida i de gran diversitat. Aquest itinerari vol trencar els mites i mostrar la seva cara més quotidiana.

El repte més gran és intentar resumir l’essència del Bronx en un sol recorregut donada la seva extensió, tan gran com Paris. Farem bona part del trajecte a peu però dependrem, en bona mesura, del transport públic.

Una de les principals excuses dels novaiorquesos per pujar al Bronx és veure un partit dels Yankees, un dels dos equips de beisbol de la ciutat. L’estadi queda ben comunicat i serveix de punt de partida per veure les escales immortalitzades per la pel·lícula Joker i la gran avinguda Grand Concourse inspirada en el Camps Elisis de Paris. Aquesta via té grans exemples d’arquitectura d’Art Deco que ara es veuen com un testimoni del passat.

Aquesta artèria residencial i comercial ens portarà a veure la històrica casa de fusta que on van viure els últims anys de la seva vida l’escriptor Edgar Allan Poe i la seva família. El passeig ens portarà a recórrer el campus de la universitat de Fordham i a les portes del Jardí Botànic. Per acabar amb bon regust, ens deixarem atraure per les botigues i restaurants de la petita Itàlia del districte, més extens i millor preservat que el barri de Manhattan.

Slide Punts de la visita Yankee Stadium Joker Stairs Grand Concourse Edgar Allan Poe Cottage Botanical Garden Little Italy Fordham University

Aquesta ruta té una durada aproximada de quatre hores i la fem tota a peu però cal agafar el metro i el bus diverses vegades.

Mapa del Bronx

2