Top

Litoral de Brooklyn

Nova York és molt més que Manhattan i ho demostrem amb aquest itinerari que ofereix unes vistes impressionants de l’illa. Brooklyn no és un barri sinó que és un dels cinc districtes de Nova York i és el més poblat de tots: hi viuen més de dos milions i mig de persones. Aquest recorregut se centra en la vora de l’East River, de nord a sud, i, per arribar-hi ens caldrà agafar el metro i travessar-lo per sota.

Un dels barris més de moda (tant que potser ja ha passat de llarg i tot), és Williamsburg on els hipsters han deixat pas a les famílies i botigues cares. El passeig ens permet conèixer els molls del ferri que recorre el riu i admirar els nous edificis residencials amb finestra a Manhattan. El contrast amb el barri jueu ortodox no podria ser més sorprenent. La comunitat viu amb cert hermetisme als mateixos carrers, des de principis de segle passat, i mantenint els seus costums.

Des d’aquí, és un cop de metro per arribar-nos fins el centre del districte, on trobarem el seu ajuntament i tindrem la sensació (encertada) que Brooklyn és una ciutat de ple dret. Ben a prop del tràfec del centre, s’amaga el bucòlic barri de Brooklyn Heights que ens recorda molt al West Village de Manhattan. El seu principal al·licient? Unes vistes impressionants des del menjador de casa.

El final feliç és el barri de Dumbo, als peus del Brooklyn Bridge, on hi ha opcions molt interessants per comprar i menjar; o travessant el pont per tornar a Manhattan.

Slide Punts de la visita Williamsburg Marsha P. Johnson Park Barri jueu ortodox Downtown Brooklyn The Promenade Dumbo Brooklyn Bridge Park Brooklyn Bridge Brooklyn Heights

Aquesta ruta a peu es pot fer en un format de 2 hores o 4 hores. En la visita llarga cal agafar el metro, almenys, dues vegades.

Mapa de Brooklyn

1