Top

Harlem

Cap visita a Nova York és completa sense trepitjar l’Upper Manhattan, la zona nord de l’illa. Tot i que hi ha molts barris interessants i que val la pena conèixer, un dels més populars és Harlem. Els seus carrers han estat testimonis del gran desenvolupament de la ciutat i del racisme que han viscut (i encara viuen) els seus veïns, de majoria negra.

Aquesta visita vol trencar alguns dels mites que envolten Harlem i inclou la zona oest i central. A la vora del riu Hudson hi ha l’impressionant campus de la Universitat de Columbia, una de les privades més ben considerades del país, i dos monuments religiosos impactants: la Riverside Church i la catedral de St. John the Divine. Serpentejant pels caminets de Morningside Park, arribem a Harlem que té molts punts d’interès.

Aquí les avingudes perden el número per adoptar el nom d’activistes o figures polítiques afroamericans: Frederick Douglass, Adam Clayton Powell jr., Malcolm X i Marcus Garvey, que dóna nom a un dels parcs amb més encant de Harlem. A banda de veure alguns mercats tradicionals, hi ha vies comercials molt dinàmiques com el 125th Street, que val la pena visitar.

Harlem és prou interessant per visitar-lo en qualsevol moment del dia i de la setmana, però si vols afegir una missa gospel, aquest itinerari s’ha de fer un diumenge al matí. Coneixem diverses esglésies amb servei tradicional i, la majoria, separen els feligresos dels turistes per no interrompre’l. La missa té una durada aproximada de dues hores, cal deixar propina al final de servei (no inclosa) i la fem a parelles i famílies.

Slide Punts de la visita Columbia University St. John the Divine Morningside Park Malcolm X Blvd 125th Street Marcus Garvey Park

Aquesta ruta es pot fer en un format de 2 hores o 4 hores. La missa gospel ocupa la meitat de la visita de 4 hores i cal fer cua al carrer.

Mapa de Harlem

2