Top

És un dels reclams més instagramejables i espectaculars de Nova York i, malauradament, ha caigut en desgràcia. La Vessel, el monument obra de l’arquitecte britànic Thomas Headerwick, que atrau totes les mirades com un imant, està tancada fins a nova ordre.

Aquesta estructura impressionant de 16 pisos d’alçada i una teranyina d’escales que ofereix unes curioses vistes de Hudson Yards s’ha convertit en l’últim recurs de quatre persones que s’hi han enfilat per llençar-se al buit. Aquesta trista tendència ha agafat els responsables del complex de gratacels per sorpresa. La Vessel ja va estar tancada prop d’un any, primer pel confinament i després per un suïcidi. Aleshores es va decidir, com a mesura preventiva, fer l’accés una mica més complicat. Si abans hi podíem pujar gratuïtament, ara es feia pagar 10 dòlars per persona. I els individus sols no hi podien entrar sinó que havies d’anar sempre acompanyat. Però això no va funcionar.

Aquest juliol, un noi de 14 anys es va llençar al buit i va perdre la vida i, ara, la Vessel torna a estar tancada amb un futur incert. L’estudi d’arquitectes ha dissenyat diverses mesures de seguretat que farien les baranes més altes o protegides però no es descarta que el monument tanqui per sempre i només la puguem admirar des de fora. Alguns mitjans, com la revista New York Magazine, van molt més enllà i demanen desmuntar-la. Haurem d’esperar per saber quin destí li espera a una de les joies de Nova York.

La Vessel, en dades

  • 46 metres d’alçada
  • 16 pisos
  • 2500 escales
  • 80 replans
  • 154 trams d’escales
  • 1,6 Km de recorregut total