Top

La recuperació del litoral del riu Hudson segueix imparable. Els antics molls industrials i de passatgers han estat molts anys abandonats però estan trobant una nova vida en forma de parcs per a tots els públics. Una de les zones on es nota més el canvi és el barri de Chelsea on cada vegada hi ha més coses a fer.

El nou parc es troba al terrat del Pier 57, un moll construït el 1954 com la terminal dels creuers de Grace Line. Després de tenir altres usos, el moll va tancar el 2003. Doncs bé, aquesta primavera ha reobert el seu terrat amb un nou parc de vistes espectaculars. El moll es troba just al costat del Pier 55 més conegut amb el nom de Little Island, un altre dels molls nous i molt original dissenyat per l’arquitecte Thomas Heatherwick el mateix de la Vessel de Hudson Yards.

Per entrar al parc trobaràs la porta de ferro a la banda sud que queda davant per davant de Little Island. Després només cal vorejar l’antic moll seguint les indicacions: Rooftop Park – Pier 57. Un cop a dins, pots pujar per les escales o en un dels seus ascensors que et portaran a dalt de tot. 

L’espai té dos nivells i dues àrees verdes a cada extrem, a l’est i a l’oest. Hi ha molts bancs i grades per seure i passar una bona estona llegint, escoltant música o pensant. El parc és molt tranquil i, com que és molt nou, molt poc concorregut. Aquí la pau és possible. 

Les vistes són increïbles. Al sud tens Little Island amb els gratacels del World Trade Center, al fons. També veus l’estàtua de la llibertat, a l’horitzó, el litoral de Nova Jersey i l’obra de Jaume Plensa, en petitet. Al nord, veus el Pier 59, el moll que està just uns metres per sobre, on hi ha uns famosos estudis de fotografia, un poliesportiu i una bolera. Els gratacels de Hudson Yards queden just darrera. A l’oest, s’obre el riu Hudson i a l’est, poca cosa, la veritat. 

A la tardor del 2022 encara hi haurà més novetats perquè obrirà un nou mercat gastronòmic amb diferents parades per provar menjar d’arreu del món i també hi ha una una zona de descans on també es podrà treballar. 

Si visites Chelsea i passes pel High Line o Little Island, afegeix el Pier 57 a la teva llista de coses a fer. El parc obre cada dia de 7 del matí a 10 de la nit.