Top
Un paradís verd surant al Hudson River

OBRE LITTLE ISLAND

És una de les estrenes més esperades de l’any i potser perquè és a l’aire lliure, ben ventilat de virus, ens ve molt de gust enfilar-nos-hi. Aquest espectacular nou parc de la ciutat té un nom molt indicat: petita illa perquè s’obre literalment al riu Hudson per dues passarel·les que la connecten amb Manhattan. Els impulsors del parc són dos veïns del barri del Meatpacking District, on s’aixeca el Pier 55, l’antic moll portuari abandonat des de fa anys. Però no són veïns qualsevols. Parlem de la dissenyadora Diane von Furstenberg i el seu marit Barry Diller, amb un compte corrent de molts zeros que els hi ha permès construir aquest espectacular oasi verd al costat d’una de les principals atraccions del barri, la via verda elevada High Line.

El disseny és de l’arquitecte britànic Thomas Heatherwick qui ja s’ha fet un nom a Nova York després de crear l’espectacular escultura d’escales, Vessel, al cor del barri de Hudson Yards. Little Island serà un petit jardí botànic amb centenars de plantes locals i alguns espais dedicats a la cultura. Està previst que obrir el públic a finals de la primavera o principis d’estiu.

Nova York suma un observatori més

Per si no en teníem prou amb l’Empire State Building, el Top of the Rock, el One World Observatory i, el més nou, The Edge a Hudson Yards, el 21 d’octubre tindrem una altra excusa per explorar el cel de Nova York. El nou mirador es dirà The Summit (o, el cim) i arriba als 305 metres d’alçada. Tot i que queda només uns pams per sota dels altres, l’observatori promet unes vistes espectaculars.

The Summit corona el nou gratacels d’oficines, One Vanderbilt, que ha empetitit la Grand Central Terminal, que es troba just al seu costat. Aprofitant les obres, el nou edifici oferirà un nou accés a l’emblemàtica estació i a la parada de metro que hi ha just a sota.

Un observatori per a amants de les emocions fortes
Una església que brilla en la foscor

20 anys dels atemptats de l’11S

Encara que ens costi de creure, ja fa 20 anys del terrible atac contra el World Trade Center de Nova York que ens va deixar unes imatges que no oblidarem mai. Per fer més especial la commemoració de l’11 de setembre, aquest 2021 té a punt una inauguració molt simbòlica.

Es tracta de la nova església ortodoxa grega, Saint Nicholas. La comunitat religiosa ja tenia un petit centre als peus del World Trade Center original que va quedar destruït durant els atemptats. El valencià Santiago Calatrava ha estat l’arquitecte que ha fet el nou disseny i que preveu instal·lar uns panells de marbre blanc sobre llum que farà que l’església estigui màgicament il·luminada. Les obres ja han tingut uns quants problemes i molts sabem el currículum de Calatrava però confiem que tot anirà bé i la podrem veure oberta, al setembre.