Top

És prou conegut que una de les maneres de veure l’Estàtua de la Llibertat sense haver-se de gratar la butxaca és des del ferri gratuït d’Staten Island. Aquest vaixell s’agafa des de la terminal al sud de l’illa de Manhattan, molt a prop de Battery Park, d’on surten els altres ferris de pagament que et porten a Liberty Island, els únics que fan parada al monument. També és força conegut que el ferri gratuït és un secret que comparteixen molts turistes i això porta a moltes aglomeracions i cops de colze, en hores punta.

El que no és tan conegut és que hi ha altres línies que et permeten veure l’estàtua i, una d’elles, s’ha estrenat el 23 d’agost. A partir d’aquest estiu, l’empresa oficial de ferris de la ciutat ha afegit un nou recorregut que connecta Midtown amb el World Trade Center i té l’última parada a Staten Island. Això vol dir que també passa per davant de l’Estàtua de la Llibertat, i, fins i tot, una mica més a prop.

Un dels grans avantatges de la nova línia és que el trajecte és molt més curt. El tram del Pier 79, a l’alçada del carrer 39, i el World Trade Center, a Vesey Street, dura 17 minuts. I, des d’allà fins a Staten Island, només s’hi sumen 18 minuts, gairebé la meitat del temps que triga el popular ferri gratuït. Durant el recorregut pots veure amb detall el barri de Hudson Yards i la Vessel; tot el litoral dels barris de Chelsea, West Village i Tribeca; i, lògicament, els gratacels del World Trade Center.

L’únic inconvenient és molt petit: cal pagar bitllet. Però només val 2,75 dòlars (a partir del setembre 2022 pujarà a 4 dòlars per persona), el mateix que un bitllet senzill del metro (els ferris no estan integrats a la xarxa de transport públic i no serveix la targeta Metrocard que s’utilitza al metro i busos de Nova York).

Els ferris de Nova York són una altra forma i molt interessant de veure el litoral de la ciutat sense massa aglomeracions i compartint espai amb els novaiorquesos. Això sí, molts d’ells van de camí a la feina o a casa, així que, com dicten les normes de convivència de Nova York, no et fiquis pel mig!

Tens una història al nostre Instagram que t’ensenya el recorregut de la nova línia i que pots veure aquí.

El ferri d'Staten Island davant la muralla de gratacels del Lower Manhattan