Top

El 2021, any de pandèmia (i l’últim, esperem) ens n’hem escapat però el 2022 començarà amb una pujada del bitllet del metro. L’autoritat metropolitana del metro, l’anomenada MTA, sol apujar tarifes en anys alterns i tocava aquest 2021. Però com que el coronavirus ha deixat l’economia domèstica pel terra, l’entitat ha decidit, de moment, no tocar els preus.

El cert és que, aquests últims mesos, tots ho hem passat malament i l’MTA no se n’ha escapat. El metro va escurçar el servei durant prop d’un any i el volum de viatgers varen caure en picat per por als contagis. Tot i que el servei es va recuperant encara està lluny dels més de 5 milions de passatgers diaris que tenia abans de la pandèmia.

Una de les mesures que està damunt la taula per recaptar més diners és eliminar els abonaments setmanals i mensuals, que són la salvació d’aquells que agafen el metro o el bus moltes vegades al dia (com els turistes). Actualment, el bitllet senzill costa 2,75 dòlars, l’abonament setmanal, 33 dòlars, i, el mensual, 127 dòlars. Sense abonaments haurem de mirar amb lupa els trajectes que fem. Altres de les mesures inclouen encarir el preu del bitllet senzill a 2,85 dòlars i fer pagar 3 dòlars per cada targeta nova, 2 més que actualment.

Sembla que l’MTA necessitarà més ajuda per eixugar un dèficit de 650 milions de dòlars o sigui que, a banda de l’augment de les tarifes, l’entitat té previst reduir el servei del metro. No seria el primer cop. La línia groga W va deixar d’estar en funcionament del 2010 al 2016 per estalviar.

Sigui com sigui, si véns abans del mes de març del 2022, pots respirar tranquil perquè seguiràs pagant el mateix pel transport públic. A la primavera és quan solen entrar en vigor les noves tarifes del metro.

Tarifes del metro

  • 2,75 dòlars el bitllet senzill
  • 33 dòlars l’abonament setmanal
  • 127 dòlars l’abonament mensual