Top

Si la pandèmia ha portat alguna cosa bona a Nova York és que la ciutat ha fet experiments amb la mobilitat. En un moment en què, per evitar més contagis, tenir clients en locals tancats estava prohibit, l’ajuntament va permetre a bars i restaurants ocupar voreres i, fins i tot, carrils de cotxe sencers, per instal·lar terrasses on la gent pogués prendre alguna cosa a l’aire lliure. La falta de terrasses era una bona decepció per a molts turistes catalans que ens han acompanyat en les nostres visites guiades i que esperaven, en va, trobar-se una Barcelona o un París.

Un altre dels experiments va consistir en tallar completament el trànsit en diversos carrers comercials i permetre taules i cadires a l’asfalt o, simplement, convertir la via en un passeig per a vianants. La mesura no s’ha salvat de la polèmica perquè hi ha hagut veïns que s’han queixat del xivarri constant i fins a altes hores de la nit.

Però algunes mesures han arribat per quedar-se i, el Meatpacking District, serà el primer barri de Nova York completament lliure de cotxes. De fet, el petit barri, antic centre d’escorxadors de la ciutat i mercat alimentari, ha estat en obres els últims anys per fer els carrers nous i donar-los un toc més de passeig que de pista de cotxes. Barrant el pas al trànsit es culmina la transformació d’un barri que, cada vegada, atrau més turistes.

Sens dubte, els grans beneficiats són els restaurants de la zona que podran tenir obertes les terrasses tot l’any i sense patir el soroll dels camions i furgonetes que circulen per l’àrea (especialment per culpa de la construcció). Els carrers afectats són Gansevoort Street, Little West 12th Street, West 13th Street entre la Novena Avinguda i Washington Street, i el petit tram de la Novena Avinguda que travessa el petit barri. Així que, ja ho saps, la propera vegada que vagi al Meatpacking District per visitar el High Line o sopar al Pastis, pots travessar el carrer sense mirar!

No busquis cotxes al Meatpacking District a partir d'aquest estiu

Què fer al Meatpacking