Top

Tan famoses com les pantalles publicitàries digitals i els cartells dels espectacles de Broadway, les mascotes de populars personatges del cine i la televisió són uns dels grans protagonistes de Times Square. És pràcticament impossible travessar la plaça sense que l’Spider-Man, en Mickey Mouse o l’Elmo de Barri Sèsam s’ofereixin a fer-se un foto amb tu a canvi d’una propina (i més val que els n’hi donis). A banda d’aquests personatges disfressats s’hi sumen també venedors de bitllets dels busos turístics, d’entrades d’espectacles i de CDs de música amateur.

Totes aquestes interferències solen generar dubtes i tensió amb els turistes (i també és un dels motius pels quals, molts dels novaiorquesos, esquivem Times Square sempre que podem). Doncs bé, l’ajuntament ha decidit regular les seves activitats per rebaixar l’assetjament amb què, sovint, aborden els seus clients potencials.

De fet, el 2016, Nova York ja va aprovar una llei per limitar la mobilitat d’aquests personatges. Quan siguis a Times Square, fixa’t amb uns triangles gegants, de color blau, al terra. Són les àrees on poden tenir lloc les interaccions dels venedors amb els turistes. Més enllà del triangle, ja no està permès. Però el que passava, fins ara, és que els personatges disfressats i els venedors sortien de la seva àrea per perseguir els turistes i, llavors, els feien tornar al triangle per completar l’operació.

La nova llei impedirà que puguin sortir de la seva zona i crearà nous espais on estarà prohibit interactuar amb els vianants. L’objectiu és millorar la convivència d’un espai, ja de per sí, molt transitat i que es presta a badar. Si bé Times Square mai deixarà de ser un lloc estressant, esperem que, a partir d’ara, sigui una miqueta més tranquil.

Els germans Mario i Luigi, pidolen a Times Square a canvi d'una foto