Top

És molt probable es que, si voles a Nova York, aterris als aeroports de JFK, a Queens, o el de Newark, a Nova Jersey. Però la ciutat té un tercer aerorport, el de LaGuardia, i és possible que sigui el teu aeroport si fas escala dins dels Estats Units perquè és la central de molts vols domèstics. Si és el teu cas, para bé les orelles.

LaGuardia, que porta el nom d’un dels alcaldes més pintorescos de la ciutat, es troba al nord del districte de Queens i té una pèssima comunicació per transport públic. El metro no hi arriba i estàs en mans de taxis o busos que no sempre són fiables. Des de fa un parell de dècades, hi ha hagut repetits intents d’ampliar el ventall d’opcions i, ara sí, sembla que hi arribarà el tren.

El pla, aprovat aquest estiu, contempla la construcció de l’anomenat AirTrain, el mateix que potser t’hauràs trobat al JFK, per connectar les terminals de LaGuardia amb la parada de Willets Point de la línia lila 7 que travessa tot Queens i et deixa a Times Square. El compromís és que, aquest trajecte, es pugui fer en mitja hora. Un temps rècord!

Ara, no tinguis massa pressa. Les obres s’allargaran fins, ben bé, el 2024. Així que, fins aleshores, et tocarà carretejar les maletes amunt i avall del taxi o el bus.

Reformes monumentals a l'aeroport de LaGuardia per fer-hi arribar el tren

Transport LaGuardia

  • Bus des de Harlem M60 SBS
  • Bus des de Queens Q70 SBS
  • Bus des de Queens Q47
  • Bus des de Queens Q72
  • Bus des de Queens Q48
  • Taxi, Uber o Lyft