Top

Després d’un estira i arronsa amb la nova governadora de l’estat de Nova York, Kathy Hochul, el projecte de construcció d’un nou tren que connecti l’aeroport de LaGuardia amb el centre de la ciutat ha quedat en via morta. Potser aquest aeroport no et sona, és el tercer de Nova York després del JFK i Newark, però és possible que sigui el teu si fas escala dins dels Estats Units perquè és la central de molts vols domèstics.

LaGuardia, que porta el nom d’un dels alcaldes més pintorescos de la ciutat, es troba al nord del districte de Queens i té una pèssima comunicació per transport públic. El metro no hi arriba i estàs en mans de taxis o busos que no sempre són fiables. Des de fa un parell de dècades, hi ha hagut repetits intents d’ampliar el ventall d’opcions i, l’anterior governador, Andrew Cuomo, que va haver de plegar després de diversos casos d’assetjament sexual, havia donat llum verda (semblava) definitiva.

El pla descartat contemplava la construcció de l’anomenat AirTrain, el mateix que potser t’hauràs trobat al JFK, per connectar les terminals de LaGuardia amb la parada de Willets Point de la línia lila 7 que travessa tot Queens i et deixa a Times Square. El compromís era que, aquest trajecte, es pogués fer en mitja hora. Però ara tocarà esperar per veure com serà el nou projecte i si, finalment, s’aprova.

El projecte descartat de construcció de l'AirTrain de l'aeroport de LaGuardia

Transport LaGuardia

  • Bus des de Harlem M60 SBS
  • Bus des de Queens Q70 SBS
  • Bus des de Queens Q47
  • Bus des de Queens Q72
  • Bus des de Queens Q48
  • Taxi, Uber o Lyft