Top

Tot i que no està pensat per a turistes, els ferris de la ciutat, el NYC ferry, s’han convertit en una atracció més per als visitants. No és per menys. Des del seu rellançament el 2017, els ferris municipals enllacen els principals molls de l’East River, entre Queens, Brooklyn, El Bronx i Manhattan, per només 2,75 dòlars, el mateix preu que el bitllet senzill del metro. És més, en els últims anys no han parat de sumar línies que encara el fan més atractiu. Per exemple, Governor’s Island, Staten Island i les platges de Coney Island i Rockaway. 

Però, a partir del setembre del 2022, les tarifes pugen per a tots aquells que agafin el ferri de tant en tant. És a dir, tots nosaltres. El bitllet senzill passa dels 2,75 als 4 dòlars. Només es manté el preu per aquells que comprin l’abonament de 10 viatges i la tarifa baixa a 1,35 dòlars per a persones de més de 65 anys o amb discapacitats. 

L’increment de preu arriba després d’una auditoria que conclou que per cada bitllet del ferri, l’ajuntament hi ha de posar de la seva butxaca més de 12 dòlars. L’informe també critica que la xarxa de ferris només beneficia els veïns que viuen a prop de l’aigua: famílies blanques amb poder adquisitiu alt. 

Tot i l’encariment, el preu segueix sent molt atractiu tenint en compte que els ferris turístics solen costar entre els 20 i els 40 dòlars. 

Pots comprar el teu bitllet a les màquines o taquilles de cada moll però és molt pràctic fer-ho a través de l’app. El bitllet és vàlid per 90 minuts des que s’activa i et permet fer un transbord gratuït. Tot i que el ferri va per feina, perquè el seu objectiu és connectar els diferents molls i no gaudir de les vistes, la panoràmica és fantàstica. 

Mapa actual de la xarxa de ferris municipals de NYC