Top
- Última actualització vigent del 21 de setembre del 2021 - Última actualització vigent del 21 de setembre del 2021 - - Última actualització vigent del 21 de setembre del 2021 - Última actualització vigent del 21 de setembre del 2021 -

Hi ha molta informació, i no sempre clara, sobre viatjar a Nova York en temps de coronavirus. Aquí actualitzem l’informació disponible però no deixis de consultar la web oficial de l’ajuntament de Nova York.

Puc volar a Nova York?

Sí, molt aviat! El govern nord-americà ha anunciat la reobertura dels vols turístics d’Europa “a principis de novembre”. De moment, no tenim data concreta però, almenys, pots començar a planificar el teu viatge.

Em caldrà la vacuna i/o una PCR?

Sí, totes dues coses. Abans de pujar a l’avió et demanaran que demostris que estàs completament vacunat (les dues dosis i, com a mínim, des de dues setmanes abans del vol) i una PCR negativa feta fins a tres dies abans del viatge. El passaport de vacuna europeu serà vàlid per entrar als Estats Units.

Hauré fer quarantena quan arribi a Nova York?

No. Quan arribis a l’hotel podràs llençar-te al carrer de seguida. Però és possible que les aerolínies et demanin informació de contacte per demanar-te com estàs durant la teva estada.

On més em demanaran las prova de vacunació?

Des del 16 d’agost tots els restaurants, bars, cinemes, teatres i gimnasos de Nova York han d’exigir la prova de vacunació completa o, almenys, la primera dosi a tots els seus clients. L’obligació no s’aplica a les botigues que poden establir el criteri que creguin convenient i tampoc a museus ni monuments, com els observatoris.

Estic vacunat, haig de portar la mascareta?

La ciutat de Nova York exigeix la mascareta a tots els no vacunats però recomana l’ús de la mascareta als vacunats que estiguin en llocs tancats. En al resta de situacions, ets lliure de portar-la o no.

El dilema etern de les mascaretes

Tot el que sabem

  • Vols turístics d’Europa a partir de “principis de novembre”.
  • Per volar cal prova de la vacuna i PCR negativa.
  • No cal fer quarantena a l’arribada.
  • Mascaretes obligatòries per a no vacunats.
  • Mascaretes recomanades a vacunats en espais tancats.
  • Prova de vacunació per entrar a teatres, cinemes, restaurants.