Top
- Última actualització vigent de 22 de juny del 2022 - - Última actualització vigent de 22 de juny del 2022 -

Hi ha molta informació, i no sempre clara, sobre viatjar a Nova York en temps de coronavirus. Aquí actualitzem l’informació disponible però no deixis de consultar la web oficial de l’ajuntament de Nova York.

Puc volar a Nova York?

Sí, però només a partir del 8 de novembre del 2021!

Em caldrà la vacuna?

Sí! Abans de pujar a l’avió demanaran, a tots els majors de 18 anys, que demostrin que estan completament vacunat (les dues dosis i, com a mínim, des de dues setmanes abans del vol). El certificat COVID digital de la UE és vàlid per entrar als Estats Units, tant imprès com al mòbil. La tercera vacuna no és obligatòria.

S’accepten totes les vacunes?

Totes: Pfizer, Moderna, Janssen i AstraZeneca. Has de portar les dues dosis (o una, si és monodosi) i el passaport COVID.

És necessari un test de COVID negatiu per viatjar a Nova York?

A partir del diumenge 12 de juny ja no és necessari. Però la Casa Blanca adverteix que passats 90 dies, si els casos es disparen novament, podrien tornar a exigir-lo.

Què passa amb els menors d’edat?

Els menors de 18 anys poden pujar a l’avió sense vacuna però amb un test negatiu de covid. Els més petits de 2 anys no cal ni una cosa ni l’altra.

He passat el COVID i m’han posat una dosi de la vacuna, puc volar?

Sí i no. Només poden volar els que porten la monodosi de Janssen. Si has passat el COVID però t’han posat una sola dosi de Moderna o Pfizer, ara per ara, no podràs entrar als Estats Units. Et calen les dues dosis. Consulta la teva aerolínia.

Hauré fer quarantena quan arribi a Nova York?

No. Quan arribis a l’hotel podràs llençar-te al carrer de seguida. Però les aerolínies et demanaran informació de contacte per fer un seguiment de com et trobes durant la teva estada.

On més em demanaran el passaport COVID?

A partir del dilluns 7 de març, Nova York ja no exigeix el certificat de vacunació a restaurants, bars, cines, teatres, estadis, etc. però alguns poden decidir seguir demanant-lo així que porta’l sempre a sobre.

Estic vacunat, haig de portar la mascareta?

Sobretot al transport públic (metro o bus) i alguns museus i centres comercials. Des de l’1 de juliol, els teatres de Broadway portar-la és opcional. Mira els requisits dels establiments que visitis abans d’entrar.

I per tornar a Catalunya? Què necessito?

El govern demana omplir un formulari de l’anomenat Health Control Form on hi constin les dades del passatger, adreça d’origen i de destí, i informació del vol. Aquest formulari es pot omplir dies abans del viatge però l’últim apartat s’ha de fer dins de les 48 hores abans de volar. Després d’aquest últim pas obtindràs un codi QR que és imprescindible per poder volar. Ara per ara, no cal test d’antígens pel vol de retorn perquè només s’exigeix a països d’alt risc i els Estats Units és considerat de “risc”. La llista s’actualitza cada setmana així que busca sempre l’informació actualitzada a la web oficial del Ministeri de Sanitat.

El dilema etern de les mascaretes

Tot el que sabem

  • Vols turístics d’Europa a partir del 8 de novembre.
  • Per volar només cal ensenyar el certificat COVID europeu.
  • El test negatiu fet el dia abans ja no es demana.
  • Els menors de 18 anys poden entrar sense vacuna però imprescindible un test negatiu.
  • Si has passat el COVID i portes una dosi de Pfizer o Moderna no podràs volar fins que et posin totes dues dosis. Si portes la monodosi de Janssen, podràs viatjar sense problema.
  • A partir del 7 de març a molts pocs llocs es demana el certificat COVID.
  • L’ús de la mascareta no és obligat però hi ha llocs on encara es demana, com al transport públic i en alguns museus.
  • Pel vol de tornada cal omplir un formulari i no cal fer-se test.