Top
- Última actualització vigent del 11 de desembre del 2021 - - Última actualització vigent del 11 de desembre del 2021 -

Hi ha molta informació, i no sempre clara, sobre viatjar a Nova York en temps de coronavirus. Aquí actualitzem l’informació disponible però no deixis de consultar la web oficial de l’ajuntament de Nova York.

Puc volar a Nova York?

Sí, però només a partir del 8 de novembre del 2021!

Em caldrà la vacuna?

Sí! Abans de pujar a l’avió demanaran, a tots els majors de 18 anys, que demostrin que estan completament vacunat (les dues dosis i, com a mínim, des de dues setmanes abans del vol). El certificat COVID digital de la UE és vàlid per entrar als Estats Units, tant imprès com al mòbil.

S’accepten totes les vacunes?

Totes: Pfizer, Moderna, Janssen i AstraZeneca. Has de portar les dues dosis (o una, si és monodosi) i el passaport COVID.

És necessari un test de COVID negatiu?

Sí, cal un test negatiu fet el dia abans del viatge, com a màxim, i a tots, adults i menors. Ara com ara, les aerolínies accepten un PCR i també el test d’antígens. Però és recomanable contactar amb la companyia del teu vol per assegurar-te’n.

Què passa amb els menors d’edat?

Els menors de 18 anys poden pujar a l’avió sense vacuna però amb un test negatiu de covid. Els més petits de 2 anys no cal ni una cosa ni l’altra.

He passat el COVID i m’han posat una dosi de la vacuna, puc volar?

Sí i no. Només poden volar els que porten la monodosi de Janssen. Si has passat el COVID però t’han posat una sola dosi de Moderna o Pfizer, ara per ara, no podràs entrar als Estats Units. Et calen les dues dosis. Consulta la teva aerolínia.

Hauré fer quarantena quan arribi a Nova York?

No. Quan arribis a l’hotel podràs llençar-te al carrer de seguida. Però les aerolínies et demanaran informació de contacte per fer un seguiment de com et trobes durant la teva estada.

On més em demanaran el passaport COVID?

A partir del 27 de desembre del 2021, tots els restaurants, bars, cinemes, teatres i museus demanen el certificat de vacunació a tots els majors de 12 anys. A partir del 14 de desembre del 2021, exigiran almenys una dosi i posada, com a mínim, els 15 dies abans, a la canalla d’entre 5 i 11 anys.

Què passa si vaig a veure un espectacle de Broadway amb nens?

Exactament el mateix: prova de vacuna a tots els majors de 12 anys i almenys una dosi als petits d’entre 5 i 11 anys. Tothom, sigui de l’edat que sigui, ha de portar mascareta durant tota la funció.

Estic vacunat, haig de portar la mascareta?

Amb l’arribada de la variant Omicron, la ciutat de Nova York demana a tothom, vacunats i no vacunats, a portar mascareta en locals tancats i llocs públics on hi hagi molta gent.

El dilema etern de les mascaretes

Tot el que sabem

  • Vols turístics d’Europa a partir del 8 de novembre.
  • Per volar cal ensenyar el certificat COVID europeu i un test negatiu fet el dia abans, com a màxim.
  • Els menors de 18 anys poden entrar sense vacuna però imprescindible un test negatiu.
  • Les aerolínies accepten com a test un PCR i el d’antígens (comprova-ho amb la teva companyia).
  • Si has passat el COVID i portes una dosi de Pfizer o Moderna no podràs volar fins que et posin totes dues dosis. Si portes la monodosi de Janssen, podràs viatjar sense problema.
  • Prova de vacunació per entrar a teatres, cinemes, restaurants a tots els majors de 12 anys i, almenys una dosi, als menors de 5 a 11 anys.
  • No cal fer quarantena a l’arribada.
  • Mascaretes obligatòries per a no vacunats.
  • Mascaretes recomanades a tothom en espais tancats i públics.