Top

Brooklyn vol acaparar l’atenció de la moda de Nova York (justament la setmana en què se celebra la famosa setmana de la moda a Manhattan). L’excusa és una impressionant exposició dedicada a un dels dissenyadors més revolucionaris de la història. L’exposició es titula Christian Dior: Designer of Dreams i es pot visitar fins el 20 de febrer del 2022.

La mostra comença amb models de les primeres col·leccions de Dior i inclou la famosa jaqueta del Bar Suit, de cintura cenyida, com un rellotge de sorra. El vestit formava part de la seva primera col·lecció, del 1947, i va capgirar el concepte de roba de dona que hi havia hagut fins aquell moment. Moltes marques van copiar el disseny o van fer-ne modificacions.

L’exposició també repassa el llegat que va deixar Dior amb el talent dels directors creatius de la firma: Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons i Maria Grazia Chiuri. Cada un amb el seu estil, han consolidat una marca icònica que vesteix moltes famoses. A l’exposició en podràs veure molts com el de Penélope Cruz, Nicole Kidman i Natalie Portman.

Potser la part més espectacular és l’anomenat Echanted Garden (jardí encantat) que ocupa l’espai central d’un pati interior que és una joia de l’arquitectura. Allà, s’han instal·lat panells verticals que arriben fins al sostre amb vestits inspirats en les flors. Dior tenía especial obessió amb les roses, les tulipes i els lliris.

Si no tens prou excuses que endinsar-te a Brooklyn, aquesta proposta cultural t’ha d’acabar de convèncer!

No pots anar-hi? N’hem fet una història a Instagram!

L'exposició ha creat un autèntic Enchanted Garden (jardí encantat) amb un centenar de vestits amb motius florals de Dior