Top

El mític pont de Brooklyn viurà una de les transformacions més grans de les últimes dècades. Si has creuat aquesta icona de Nova York en el teu últim viatge potser t’hauràs trobat batallant per obrir-te pas entre els turistes mentre eres escridassat per alguns dels ciclistes que creuen el pont per anar a la feina. Aquesta mala convivència amb les bicis està a punt d’acabar.

La ciutat ha decidit convertir la passarel·la de fusta central en un pas únicament per a vianants. Les bicicletes tindran un carril exclusiu que es menjarà un carril dels cotxes que circulen de Brooklyn a Manhattan i estaran separats per barreres de formigó i tanques. Això obre un espai de poc més de dos metres que han de compartir dues bicicletes que circulin en direccions oposades. Els ciclistes s’han posat les mans al cap perquè consideren que no hi ha prou distància per a dos manillars.

Sigui com sigui, la construcció del carril bici està en marxa i està previst que s’obri als ciclistes aquesta propera tardor. La pandèmia ha fet estendre l’ús de la bici a Nova York i l’ajuntament i l’any passat es van afegir més de 45 quilòmetres de carril per a bicicletes a la ciutat. Per la part que toca als vianants, podem respirar més tranquils perquè ara només haurem de vigilar amb els cops de pal de selfie dels turistes.

El nou carril bici del pont de Brookly es menja una fila de cotxes