Top

L’última bogeria de Nova York no és apta per a gent sensible ni propensa al vertigen. Hudson Yards, probablement mogut per l’enveja de l’espectacular i rival observatori The Summit, ha obert una extensió del seu propi mirador. La nova atracció es diu City Climb i et permet, literalment, escalar el cim d’un dels gratacels més alts de Nova York i abocar-te al buit. 

Comencem per l’observatori que ja existeix i que es va inaugurar just a l’inici de la pandèmia i va haver de tornar a tancar durant mig any. Edge s’eleva a 345 metres de l’asfalt, al pis 100 del gratacels 30 Hudson Yards. Aquest mirador ja desafiava als visitants perquè té un balcó que sobresurt de l’edifici i part del terra és de vidre. Per fer-ho tot encara més trepidant, el balcó està envoltat d’uns vidres enormes que s’obren enfora de manera que pots veure els cotxes sota els teus peus quan t’hi acostes.

El nou observatori, el City Climb, està just a sobre de l’Edge i ens enfila 42 metres més, fins el 387. Per arribar-hi, t’has de ficar una granota blava, d’una sola peça, posar-te un arnés que et lliga a una barana i pujar 161 graons empinats, de 45 graus d’inclinació. Un cop ets a dalt, s’obre tot Nova York a la teva vista i sense cap barrera de protecció. Aquí t’ofereixen abocar-te al buit, lligat de la corda i només mantenint els peus a la punta de l’edifici. L’experiència desafia, mental i físicament, la teva capacitat de resistència. I, si ets molt valent, ho pots fer dues vegades, la primera de cara i la segona d’esquena. 

Tota l’experiència dura dues hores llargues i bona part del temps està dedicat als preparatius i la seguretat, que són molt exhaustius. La visita a l’exterior dura uns 20 minuts per a grups que son de 8 persones com a màxim. El preu no és barat: 185 dòlars per persona. Però inclou l’entrada a l’Edge. 

Vols fer la teva experiència a Nova York inoblidable? Segur que estar penjat al buit a les altures de la ciutat no ho oblidaràs mai. Pots veure el vídeo de la nostra experiència a Instagram. 

Una experiència per als més valents!