Top

No, no en tenim prou amb l’Empire State Building, ni amb el Top of the Rock, o el One World Observatory, ni tampoc amb el més nou, The Edge a Hudson Yards. En volem més. Aprofitarem qualsevol excusa per admirar la ciutat des dels núvols. I el nou observatori de Nova York ofereix una experiència difícil de batre.

El mirador es diu The Summit (en català, el cim) i està… al cim del One Vanderbilt, un nou gratacels d’oficines enganxat a la Grand Central Terminal i que fa ombra al Chrysler Building. La visita planteja molt més que “simplement” contemplar els gratacels de Nova York sinó que ofereix una experiència sensorial força impactant. Ho fa a través d’una instal·lació que porta per títol Air, creada per l’artista Kenzo Digital.

La primera part ja és impressionant. Una sala enorme (vindria a ser la meitat del pis 91), està forrada de panells de mirall al terra, sostre i parets de manera que tota la ciutat: els cotxes, els vianants, les finestres dels altres edificis, els gratacels, el cel,… es reflecteix al teu voltant creant una sensació d’infinit increïble. La veritat és que és d’aquelles coses que s’han de veure per creure. Quan hi posis un peu, et costarà marxar-ne. Dues recomanacions importants: agafa les ulleres de sol (de fet, te’n donaran allà si te les oblides) perquè la llum, en funció de l’hora del dia, pot ser molt brillant; i no portis faldilla o, si en portes, posa’t una roba interior xula (i neta), recorda que el terra són tot miralls…

the summit, transcendence
És fàcil perdre la noció de l'espai i el temps a l'observatori sensorial de The Summit

Per si tot això fos poc, al cantó oest del mirador hi ha la part anomenada Levitation. Són dos cubs de vidre que sobresurten de l’edifici i et deixen, literalment, suspès al buit. Els teus peus es troben exactament a 326 metres de Madison Avenue, el carrer on es troba el One Vanderbilt. Des d’aquí pots veure tot el sud de l’illa, amb el World Trade Center i l’Empire State Building, fins al nord, amb el Rockefeller Center i els gratacels a primera línia de Central Park.

La cosa no s’acaba aquí. Encara hi ha dues coses emocionants. La primera és la terrassa on potser l’aire fresc t’ajudarà a recuperar-te de l’impressió de l’experiència i picar alguna cosa del menú exclusiu del bar, Après. I l’altra, és Ascendence, un ascensor completament de vidre que et farà enfilar-te encara més, fins als 369 metres. Des d’aquí dalt, tot i estar tancat, podràs gaudir, un cop més, d’unes vistes impressionants.

Tens informació de les entrades al desplegable que acompanya aquest article i, si vols veure el recorregut, n’hem fet una història a Instagram que pots veure aquí.

The Summit és un joc de miralls entre tu i la jungla de l'asfalt

Informació Entrades

  • Summit Experience (Entrada general): 39$ els adults i 33$ els menors de 12 anys
  • Summit Experience Evening (Entrada general per veure la posta de sol): +10$ per entrada (49$ adults, 43$ nens)
  • Summit Ascent (Inclou l’ascensor transparent de l’últim pis): 59$ els adults i 53$ els menors de 12 anys
  • Summit Ascent Evening (Inclou l’ascensor per veure la posta de sol): 69$ adults i nens
  • Ultimate Summit (Inclou l’ascensor i un còctel): 73$ els adults i 67$ els menors (sense alcohol)
  • Ultimate Summit Evening (Inclou l’ascensor, el còctel i la posta de sol): 83$ adults i nens

Els menors de 5 anys tenen l’entrada gratuïta. Pots comprar la teva entrada aquí.